Капитанът на Испания Серхио Рамос изравни рекорда по брой мачове за националния отбор на Икер Касияс по време на евроквалификацията с Малта. Така двамата вече имат по 167 двубоя на сметката си, но стражът вече не се подвизава с екипа на "ла фурия". 

Но централният защитник няма намерение да спира дотук. Той е категоричен, че има намерение да изиграе 200 мача за родината си, което ще го направи единственият футболист в историята с подобно постижение, поне в обозримо бъдеще. 

И на пръв поглед няма какво да го спре. Той е на 33 години, което за играч на неговия пост не е толкова напреднала футболна възраст. Все още е несменяем титуляр за Испания и Реал Мадрид, така че има всички основания да се надява на такъв рекорд. 

"Рекордите са за това, за да бъдат подобрявани. Надявам се да получавам доверието на треньорите и да стигна до кота 200 мача за Испания. Това е целта ми. Ще се опитам да го направя трудно за преследвачите на постижението ми."

"Имах щастието да дебютирам млад, треньорите ми се доверяваха, така че стигнах до този рекорд. Щастлив съм също, че Икер Касияс ми честити, той е велик футболист. Надявам се да играя още дълги години за Испания", сподели Серхио Рамос.