Капитанът на испанския национален отбор Серхио Рамос ще запише уникално постижение в мача с Фарьорските острови в неделната вечер. Той ще бъде единственият титуляр на "ла фурия" от мача с Румъния преди три дни срещу малката островна държавица и ще бъде пуснат на терена само, за да впише името си в книгата с рекордите на родината си. 

Защитникът ще излезе в своя мач №167 за Испания, с което ще се изравни с легендарния вратар Икер Касияс по брой двубои за националния отбор. Когато Сан Икер го постигна преди три години, изглеждаше много трудно да бъде настигнат. Но с упорство и постоянство Рамос ще го стори тази вечер. 

Със своя 167-и мач за националния отбор, той ще влезе и в Топ 10 на играчите от цял свят с най-много двубои за родината си. Лидер в тази класация е египтянинът Ахмед Хасан, който има 184 мача за арабската страна. 

Пред Рамос обаче има цели трима действащи футболисти с повече двубои, макар един от тях да не се състезава повече за националния си отбор. Това са Джанлуиджи Буфон със 176 мача за Италия, Бадер ал Мутава със 171 двубоя за Кувейт и Ахмед Мубарак със същия брой битки, но за Оман. От това трио вратарят вече не играе за "скуадра адзура". 

Ето и как изглежда Топ 10 на играчите с най-много мачове за национални отбори в историята: 

1. Ахмед Хасан (Египет) - 184 мача

2. Мохамед ал Даеая (Саудитска Арабия) - 178 мача

3. Клаудио Суарес (Мексико) - 177 мача

4. Джанлуиджи Буфон (Италия) - 176 мача

5. Бадер ал Мутава (Кувейт) - 171 мача

6. Ахмед Мубарак (Оман) - 171 мача

7. Хосам Хасан (Египет) - 170 мача

8. Иван Уртадо (Колумбия) - 168 мача

9. Виталийс Астафйевс (Латвия) - 167 мача

10. Икер Касияс (Испания) - 167 мача