Най-добрият футболист на Белгия Кевин де Бройне ще пропусне днешния 1/4-финал срещу Италия на UEFA EURO 2020. Звездата на Манчестър Сити бе контузен в глезена в осминафинала срещу Португалия след сблъсък с Палиня.

Де Бройне, който е един от най-чупливите  футболисти по принцип, не тренира през седмицата, а вчера не се появи на заниманието на тима на „Алианц Арена“ в Мюнхен. В последните дни той се подготвя само във фитнеса, като не е докосвал топка 5 дни.

Неговата липса вчера се смята за индикация, че той ще пропусне двубоя с „адзурите“. При това положение неговото място логично ще заеме Дрийс Мертенс, който по принцип винаги е готов да влезе в обувките на Де Бройне.

Gulliver/GettyImages
79 снимки

Според някои белгийски източници Де Бройне е решил на всяка цена да играе днес и дори е готов за излезе на инжекции, но за тази цел въобще не трябва да тренира с топка до мача.

Малко по-приемлива е ситуацията с Еден Азар, за когото се смяташе, че няма да играе до края на европейското заради мускулно разтежение от мача с Португалия. Вчера обаче футболистът на Реал Мадрид се появи на тренировката, но пък не участва с основната група в заниманието, а се подготвяше самостоятелно, като с него неотлъчно бяха двама масажисти.

Вероятността Еден Азар да играе дори като резерва по-скоро е минимална, но все пак Роберто Мартинес вероятно ще изчака последните фитнес тестове на Азар и тогава ще реши дали да го включи в групата за срещата. Добрата новина за Роберто Мартинес е, че има на практика директен заместник на Азар в лицето на Яник Караско.