Футболистът на Украйна Олександър Зинченко се надява отборът му да се реваншира за мача на UEFA EURO 2020 срещу Австрия (0:1), побеждавайки Швеция на 1/8-финалите.

„Дали чувствахме, че отборът разочарова феновете? Разбира се, със сигурност! Вътре имаше пълна разруха. Екипът се опита да даде всичките си сили. Може би много отвън не мислеха така, но всъщност момчетата изцедиха максимума от себе си. Разбира се, това далеч не беше най-успешната игра от нас, но е добре, че в крайна сметка всичко се оказа така, че сега имаме шанс да се реваншираме“, заяви Зинченко.

Gulliver/Getty Images
65 снимки

„Трябва да търсите положителното във всичко. И за първи път в историята достигането до елиминации на толкова голям турнир е страхотен позитив за цялата страна. Но от друга страна, за нашата игра - особено последната, всички ние много се срамуваме. Повтарям, много се радвам, че наистина имаме шанс да се реабилитираме пред феновете и пред цялата страна. Защото съм уверен, че нашият екип може да постигне повече и да се покаже много по-добре“, каза още полузащитникът.

Мачът Швеция - Украйна ще се проведе в Глазгоу на 29 юни. Начало е в 22:00 часа и ще можете да го наблюдавате на живо в сайта Gong.bg.