Селекционерът на Украйна Андрий Шевченко сподели преди 1/8-финалния двубой от UEFA EURO 2020 срещу Швеция тази вечер в Глазгоу, че няма фаворит и аутсайдер, а победител ще бъде по-подготвеният отбор в момента.

„Различни отбори сме, стиловете ни на игра не си приличат. Приятно е, че ще имаме привърженици на стадиона. Украйна има голяма диаспора във Великобритания. Ще се опитаме да ги зарадваме с положителен резултат, но няма да правя никакви обещания“, заяви Шевченко.

„Отборът на Швеция има ясно изразен стил, подготвени са добре, силни са физически и използват най-добрите си качества. Заслужават пълното ни уважение. Имат двама нелоши нападатели, които се движат прекрасно на терена“, продължи бившият нападател.  

Gulliver/Getty Images
65 снимки

„Швеция може да пресира, да се връща назад, да действа агресивно. Готвим се за всякакви сценарии. Трябва да сме внимателни при статичните положения, да печелим единоборствата. Очаквам доста силов мач“, коментира още селекционерът.

Шевченко заяви още, че повече няма да може да разчита на Александър Зубков. 24-годишният халфбек на унгарския гранд Ференцварош има разкъсване на бедрен мускул. Той направи опит да поднови тренировки, но медицинският щаб на украинския представителен тим е предпочел да го отпрати обратно в Киев. Контузията застигна Зубков в началото на мача от първия кръг на Група „С“ на континенталния шампионат, загубен с 2:3 от Нидерландия. В началото се смяташе, че проблемът не е сериозен.

Преди няколко дни заради подобна контузия от сметките на треньора отпадна и бранителят Денис Попов. Болежки има и един от основните нападатели – Роман Яремчук.