Полузащитникът на Челси Жоржиньо потвърди, че ще „намрази” Маурицио Сари и го предупреди да усети омразата от тифозите на Наполи, ако се присъедини към Ювентус. Опитният специалист се очаква да поеме „бианконерите”, които са без треньор след напускането на Масимилиано Алегри. Жоржиньо акостира на „Стамфорд Бридж” лично по настояването на Сари, след като двамата работиха заедно и в Неапол. Същевременно роденият в Бразилия футболист сподели, че разликата между Висшата лига на Англия и футболът в италианската Серия "А" е прекалено голяма и именно затова тимовете от Ботуша имат сериозни проблеми в Шампионската лига.

„Сари свърши чудесна работа в Челси”, коментира Жоржиньо на пресконференция на италианския национален отбор преди Лигата на нациите.

„Имаше доста критики, но свършихме оптималното. Завършихме трети, а накрая спечелихме и трофея в Лига Европа. Същевременно играхме и на финал в Купата на Лигата. Смятам, че това беше чудесен сезон за нас и ще се нервирам, ако Сари ни напусне. Феновете на Наполи още го помнят с добро, така че ще е нормално, ако полудеят на евентуално негово преминаване в Ювентус”, продължи №5 в Челси и национал на Италия.

„Феновете на юг са страстни и дават всичко от себе си. Това ще се приеме като предателство, но ще видим какво ще стане. Критиките към Челси са продиктувани от футболната култура в Англия. Хората не обичат да гледат футболисти като мен да играят пред защитната линия”, акцентира още халфът на лондончани.

„Играта на Острова ме принуди да я „чета” по-добре. С времето доказах на хората, че бъркат за мен, тъй като в началото и аз бях освиркван. Интензитетът в лигата е много по-голям, а отборите не се страхуват да атакуват. Това е причината защо работя толкова много в защитен план, отколкото в Италия. Мачовете са по-отворени. В Серия А това липсва, а някой готови отиват „победени” преди старта на даден мач, невярвайки, че могат да го спечелят”, анализира още Жоржиньо.

„Това според мен е и причината защо италианските клубове срещат трудности в Шампионската лига. В Челси работя с много добри футболисти, с които се подобряваме ежедневно”.

27-годишният футболист поздрави бившия си клуб – Верона, за промоцията в Серия А и гледа към мача на Италия срещу Гърция от квалификациите на EURO 2020 идната събота. „Невъзможно е Италия да не ми липсва. Обичам държавата и искам да живея тук отново някой ден. Щастлив съм за Верона, защото отборът заслужава да играе в големите мачове”.

„Срещу Гърция очаквам труден мач, защото те имат добри дрибльори, а ние ще трябва да ги спрем с много тичане. Отиваме там ад спечелим, тъй като победата в тази визита е много важна”, коментира още Жоржиньо.