Маурицио Сари е поставил условие пред Ювентус да привлече двама футболисти от Челси, ако италианският шампион го иска за треньор. Според „Тутоспорт” изненадващо нито едно от имената не е това на Жоржиньо, за когото Сари толкова яростно се застъпи пред „сините”.

Бразилецът с италиански паспорт пристигна на „Стамфорд Бридж” през лятото на 2018-а година по изричното настояване на треньора, който в хода на отминалия сезон отнесе много критики заради факта, че промени позицията на Н’Голо Канте, за да може да пуска своето „протеже”.

Имаше етап от сезона, когато резултатите на Челси се влошиха сериозно, а феновете се обърнаха сериозно срещу него с призиви за оставка. В крайна сметка треньорът успя да приключи сезона успешно, донасяйки трофея от Лига Европа с красива победа 4:1 над Арсенал във финала.

Според „Тутоспорт” той вече е решил, че иска да се завърне в Италия, още повече, че клубните босове на Челси и Юве се срещнаха в деня на финала. По последни информации Сари вече е в родината си, където води разговори с торинци за позицията, която Масимилиано Алегри оваканти. 60-годишният наставник е изразил ясно преференциите си към двама свои играчи в Челси.

Единият от пожеланите е така или иначе притежаваният от Ювентус Гонсало Игуаин. През сезон 2018/2019 аржентинецът прекара 6 месеца под наем в Милан, преди да се събере със Сари в Челси за втория дял от кампанията. Очакваше се за 31-годишния играч да няма място в Юве, но ако Сари поеме властта, това ще се промени.

Другият играч, за който наставникът горещо настоява, е левият бек Емерсон Палмиери. През 2019-а привлеченият от Рома по безпрекословен начин спечели битката за титулярно място с Маркос Алонсо и израстването в играта му е очевидно.

В Челси нямат нищо против да се разделят със Сари, защото през лятото без никакъв проблем биха привлекли легендата Франк Лампард за треньор. Бившият английски национал и голмайстор №1 в историята на „сините” направи удивителен сезон с Дарби Каунти в Чемпиъншип. Той класира „овните” за финала в плейофите (който загуби от Астън Вила), а също така отстрани Манчестър Юнайтед за Купата на Лигата.

Още по темата:

CR7 и останалите в Юве знаят, че Сари е треньорът

Сари подаде молба за прекратяване на договора с Челси

Маурицио Сари е вече в Италия