Украйна и Австрия излизат един срещу друг в решителен мач за класиране на 1/8-финалите. Двубоят от последния трети кръг в група „С“ на UEFA EURO 2020 ще се играе на „Арена Национал“ в Букурещ.

Срещата започва в 19:00 часа и може да я гледате в Gong.bg.

Украйна Австрия

източник: sofascore.com

Равенство днес ще е достатъчно на украинците да завършат на второто място в групата и да се класират със сигурност за осминафиналите. Двата тима имат по 3 точки и равна голова разлика, но отборът на Шева има повече отбелязани попадения – 4:4 срещу 3:3.

Селекционерът на Украйна Андрий Шевченко избра последната пълноценна тренировка да е на стадион за ръгби - „Триумфалната арка“ в Букурещ. Покритието там е наполовина естествено, наполовина синтетично, както на „Арена Национала“ в столицата на северната ни съседка. Шева се включи в тренировката наравно с избраниците си, като по подобие на великия си треньор в Динамо Киев – Валерий Лобановски, устрои и ръгби мачле.

В същото време селекционерът на Австрия Франко Фода смята да пусне от първата минута завръщащия се след наказание Марко Арнаутович. Отборът е наясно, че ги устройва само победа и ще играят подчертано атакуващо. Арнаутович почти сигурно ще започне в предни позиции заедно със Саша Калайджич.

В исторически план Украйна и Австрия са играли само два пъти помежду си, при това в контроли. През 2011 година Украйна печели с 2:1, а през 2012-а австрийците се налагат с 3:2.