Селекционерът на Украйна Андрий Шевченко заяви, че е доволен от играта на отбора в атака срещу Северна Македония. Украинците спечелиха с 2:1, но пропуснаха много положения и в двете полувремена. Така бившата съветска страна вече има 3 точки след два мача на UEFA EURO 2020 и запазва реални шансове за продължаване към 1/8-финалите.

"Такъв емоционален мач се получи. По принцип нашият отбор изигра две добри полувремена, в които обаче имаше и някаква нервност. Ние имахме достатъчно и предостатъчно моменти да затворим двубоя много по-рано. Когато не си вкарваме положенията, когато не вкарваме дузпи, момчетата губят увереност. Но смятам, че доведохме мача до неговия край достатъчно уверено", каза Шевченко.

Специалистът бе попитан и как би оценил играта на Малиновски полевия фланг.

"Той играе там и в Аталанта, така че не е съвсем непознато за него. Използвахме взаимовръзките между Малиновски и Шапаренко, а при промените се дублираха със Зинченко. Успяхме да балансираме нещата и по двата фланга, а играта ни в атака се получи много добре. Доволен съм. В края на срещата имаше нервност, а в други моменти и припряност, но като цяло нещата започват да се получават", доволен е бившият нападател на Милан и Челси.

"Целият отбор е в добра форма. Мога да отлича Циганков, който си създаде сам положението, макар и да го пропусна. Случва се. Сидорчук и Собол влязоха, за да запазят резултата и самите те бяха настроени в тази посока, завърши наставникът на "жълто-сините".