Селекционерът на Финландия Марку Канерва бе доволен от победата с 1:0 над Дания при старта на Евро 2020, но въпреки това в него има горчилка заради инцидента, който се случи с Кристиан Ериксен в края на първата част.

"Усещането след мача е невероятно! Направихме мечтата на няколко поколения финландски футболисти реалност! Макар и за първи път да участваме, много хора очакваха да спечелим. Знаехме, че ще бъде трудно и положихме много усилия, за да се сбъдне това. Трябва да кажа, че момчетата бяха в настроение за победа и преди мача, но по време на играта се случиха драматични неща и те вероятно са в ума на всички", сподели той.

"Трябва да подчертая, че отборът има огромен дух и единство. Дания създаде натиск, което беше очаквано. Страхотна битка за нас!", допълни специалистът.

Наставникът разкри, че по време на принудителната пауза от над час, финландците са решили да уважат волята на колегите си от Дания, каквато и да е тя, без значение дали срещата ще се доиграе или не.

"Надявам се това никога да не се случи повече. Страхотно е обаче да чуя, че Ериксен е говорил със съотборниците си, завърши треньорът.