Последният двубой от втория ден на UEFA EURO 2020 между Белгия и Русия (3:0) също премина под знака на тежкия инцидент, който се случи с Кристиан Ериксен по време на първата среща от група „В“ между отборите на Дания и Финландия (0:1).

Както е известно, плеймейкърът колабира на терена и само бързата реакция на съотборниците му и медицинския екип, предотврати трагичен инцидент на стадион „Паркен“ в Копенхаген.

БТА
22 снимки

Това, че здравето на Ериксен е по-важно от всичко, демонстрира и звездата на белгийския национален отбор Ромелу Лукаку. Нападателят посвети своя първи гол в мача срещу Русия именно на съотборника си в Интер.

След като реализира във вратата на Антон Шунин, нападателят се затича към най-близката телевизионна камера и извика:

„Крис, Крис, обичам те!“.

След края на двубоя пък Лукаку призна, че победата над Русия е важна, но към този момент от първостепенно значение е оздравяването на Ериксен.

„Наслаждавах се на силния си мач тази вечер, но за мен беше изключително трудно да играя на висота, тъй като мислите ми бяха изцяло с Кристиан Ериксен. Надявам се вече да е в по-добро здравословно състояние. Посвещавам головете си на него. Плаках много, когато разбрах. Бях и уплашен. Двамата имаме много общи спомени. Прекарвам повече време с него в Интер, отколкото с моето семейство. Пожелавам му бързо оздравяване. Мислите ми са с неговата приятелка и техните две прекрасни деца“, бяха думите на нападателя.