Футболистите на Украйна не се отклониха от своите принципи на четвъртфиналите на UEFA EURO 2020 срещу Англия, но все още е твърде рано отборът да стигне до полуфиналите на турнира. Това каза селекционерът на украинския отбор Андрий Шевченко. Украйна загуби от Англия с 0:4 и приключи участието си в шампионата.

61 снимки

"Мисля, че малките детайли изиграха ключова роля в мача. Като цяло играхме футбол, не се отклонихме от нашите принципи, но планината беше твърде висока, за да я изкачим. Вероятно е твърде рано за нас да се изкачваме на такива височини", заяви Шевченко.

"Фактът, че загубихме Кривцов изигра роля, защото той е опитен защитник и играе добре с глава. Трябваше да преминем към схема с четирима защитници", добави още той.

"Мисля, че това беше страхотен турнир за нас. Бих искал да похваля играчите, които продължиха да играят футбол, въпреки загубата с такъв голям резултат. Получихме шанса да играем със силен противник в голям турнир и това ще ни помогне много в бъдеще", каза селекционерът на Украйна.