Капитанът и лидер на испанския национален отбор Серхио Рамос отново записа името си в историята му. Той се изравни на върха по най-много победи, записани с екипа на "ла фурия" след успеха над Малта снощи в Ла Валета. 

Той беше 121-и за испанците със защитника в състава, като по този начин той се изравни с Икер Касияс по този показател. Никой в световен мащаб, освен тях двамата, не е усещал толкова пъти вкуса на победата с националния си отбор. 

И докато Касияс успя да постигне това в 167 мача за Испания, Рамос го направи в 163. Той дебютира още по времето на Луис Арагонес и към момента вече освен внушителния брой двубои за родината, има и цели 18 попадения и 7 асистенции. 

Всъщност, въпреки че е бранител, с броя на отбелязаните си голове, капитанът на Испания се нарежда на 10-о място сред най-великите реализатори с екипа на националния отбор. Пред него са Мичел (21), Хулио Салинас (22), Емилио Бутрагеньо и Фернандо Мориентес (по 27), Фернандо Йеро (30), Давид Силва (35), Фернандо Торес (39), Раул Гонсалес (44) и Давид Вия (63).