Испанският национален отбор не срещна особени трудности да завоюва втора поредна победа в квалификациите за UEFA EURO 2020. Без да показва много от своя красив стил „ла фурия” взе своето при гостуването срещу Малта от група F с победа 2:0. Вечерта се оказа чудесна за нападателя на Атлетико Мадрид Алваро Мората, който отбеляза и двете попадения.

Първата голова възможност пред явния фаворит се разкри пред Саул Нигес в 17-ата минута, когато звездата на Атлетико Мадрид стреля без подготовка от извън наказателното поле, а неговият шут прелетя на метър встрани от десния стълб. Секунди по-късно отново Саул изскочи на голова позиция след подаване на Серхи Роберто, като не успя да контролира добре височината на изстрела и топката премина малко над целта.

Нервността в играта на испанците се изпари в 31-ата минута, когато Алваро Мората от трудна позиция реализира. Марио Ермосо изненада защитата на домакините с дълга топка през центъра, а Мората загърби своя пазач. Испанецът беше изтласкан встрани от вратарското поле и почти до аутлинията, но намери начин да нанесе шут към далечния ъгъл. Вратарят Хенри Бонело пипна топката с лявата си ръка, но не успя да ѝ попречи да влезе в мрежата – 0:1.

Испания беше доволна да се оттегли на почивка с подобен аванс, а следващите ситуации за гол дойдоха през втората част. В 57-ата минута Мората не успя да се възползва от перфектно центриране на Серхи Роберто, като изстрелът на тарана с глава премина встрани. Две минути по-късно отново Серхи Роберто намери с пас свой съотборник на голова позиция. Марко Асенсио беше на метър зад точката на дузпата, ала изстрелът му към долния ляв ъгъл се оказа анемичен, пък макар и точен.

Асенсио шутира далеч по-опасно в 62-ата минута, когато Бонело трябваше да боксира в корнер.

Интригата в срещата приключи малко над четвърт час преди края. В 73-ата минута Хесус Навас даде едно от марковите си центрирания от десния фланг, а при далечната греда никой от малтийците не проследи движението на Мората, който от 5 метра с глава беше безпогрешен за 2:0.

Във временното класиране Испания зае лидерската позиция с 6 точки. Втори остана Швеция с 4 точки, след като „тре крунур” извъртя зрелищно 3:3 като гост на Норвегия.

Третата позиция е за Румъния с 3 точки, които северните ни съседи заслужиха с победа 4:1 над Фарьорските острови. Така те се изравниха като точков актив с Малта, който остава четвърти. Класирането допълват Норвегия (1 т.) и Фарьорите (0 т.) в този ред.