Селекционерът на Англия Гарет Саугейт вероятно ще направи няколко ротации в своя тим, за да запази играчите си свежи. Според правилника на УЕФА групата за мачовете трябва да е от 23 играчи, докато разширените състави са от по 26.

Поради тази причина за първия мач срещу Хърватия на трибуните останаха Бен Уайт, Хари Магуайър и Джейдън Санчо. Сега отново Магуайър и евентуално Джордан Хендерсън ще останат извън групата, защото не са напълно възстановени от контузиите.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

„Да, ще вероятно ще има промени. В първия мач хърватите ни зададоха въпроси, а сега трябва да видим дали може да дадем отговори. Шотландия обикновено играе със схема 3-5-2 или 3-4-3, а това означава, че трябва да решаваме различни тактически задачи. Хърватия игра с 4-3-3. Това означава, че ние ще трябва да пробиваме защитен вал от пет човека. Трябва да сме готови за всичко“, обясни Саутгейт преди мача.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.