Дългоочакваният сблъсък от група D между отборите на Англия и Шотландия е гвоздеят в днешната програма на UEFA EURO 2020. Интригуващият двубой е тази вечер от 22 часа на стадион „Уембли” в Лондон и ще може да го гледате пряко в Gong.bg, както и в каналите DIEMA и DIEMA SPORT 2.

Футболистите на селекционера Гарет Саутгейт тръгнаха с минимална победа срещу Хърватия, докато шотландците инкасираха загуба в първия си двубой срещу Чехия на „Хемпдън Парк”.

Повече от 20 000 шотландци са вече в английската столица, а безредиците по улиците на Лондон не липсват. Голяма част от феновете на символичните гости няма да могат да влязат на стадиона заради мерките срещу коронавируса и ще наблюдават двубоя в някоя от фензоните, което със сигурност означава още проблеми за местната полиция.

Целият район около „Уембли” ще бъде отцепен, като ще до съоръжението ще бъдат допускани само хора с билети, като общият им брой ще е 22 500. Сред полицията има сериозни опасения, че шотландци може да проникнат в сектори за англичани, тъй като вероятно ще се сдобият с билети от различни сайтове.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Вероятни състави:

Англия: Пикфорд, Трипиър, Стоунс, Мингс, Шоу, Райс, Филипс, Стърлинг, Маунт, Фодън, Кейн

Резерви: Рамсдейл, Джонстън, Уокър, Коуди, Чилуел, Уайт, Джеймс, Грийлиш, Дж. Хендърсън, Санчо, Сака, Белингам, Рашфорд, Калвърт-Люин

Контузени: няма, Под въпрос: Магуайър, Наказани: няма

Шотландия: Маршал, Хендри, Ханли, Тиърни, Форест, Макгин, Мактоминей, Армстронг, Робъртсън, Дайкс, Адамс

Резерви: Гордън, Маклафлин, О'Донъл, Тейлър, Галахър, Купър, Патерсън, Макена, Макгреър, Кристи, Флек, Търнбул, Фрейзър, Низбет, Гилмор

Контузени: няма, Под въпрос: Гилмор, Тиърни., Наказани: няма.