Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт за пореден път трябваше да отговоря на критиките по свои адрес след неубедителното представяне на „Трите лъва“ в първите два мача от UEFA EURO 2020.

Англичаните спечелиха първата си среща от групата срещу Хърватия с гол на Рахийм Стърлинг, а във втората завършиха наравно 0:0 с Шотландия. Англия ще се изправи срещу водача Чехия в третия кръг, макар двата тима да имат равен брой точки - по 4.

35 снимки

Саутгейт заяви, че неговият отбор все още готов да спечели титлата и обърна голямо внимание на изключително младия и неопитен състав, с който разполага.

„Казвал съм го и преди - всеки отбор е на различен етап от своето развитие. Италия е в период от 28-29 мача без загуба, всички знаем какво направиха Франция и Португалия през последните няколко години, а Белгия е номер едно в класацията на ФИФА последните четири години. Това е нивото, което ние гоним, но все още сме в развитие. Първата крачка е да се класираме за следващата фаза. Сега най-важно е да изиграем правилно мача с Чехия“, каза Саутгейт.

100 снимки

След това той добави, че най-вероятно ще направи промени в единайсеторката си след солидните критики за някои играчи, които останаха на скамейката първите два мача.

„Имаме някои взривни възможности - млади играчи, които ще опитат от вкуса на голям турнир за пръв път. Джейдън Санчо е сред тях. Той тренира добре последните дни и, разбира се, ще разгледаме всички възможности преди да вземем крайното решение“, каза още Саутгейт.