Нападателят на Чехия Патрик Шик беше много разочарован след отпадането на неговата страна  от UEFA EURO 2020. Тимът му отстъпи с 1:2 пред Дания в Баку и напусна надпреварата.

Самият Шик отбеляза петия си гол в турнира и дели върха в голмайсторската надпревара с Кристиано Роналдо, като и двамата имат по пет попадения.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

Шик повтори постижението на сънародника си Милан Барош, който вкара пет гола на Евро 2004 и стана голмайстор на турнира, но това едва ли е голяма утеха за него.

„Много сме разочаровани, за нас турнирът свърши. Направихме всичко за класиране на полуфинал, но може би в края на мача силите ни свършиха и не успяхме да обърнем хода му в наша полза“, заяви Шик пред чешката телевизия след двубоя.

„През второто полувреме заиграхме с двамата нападатели. След бързия гол изглеждаше, че стратегията ни ще сработи. За съжаление не успяхме да върнем равенството. От гледна точка на индивидуалното представяне - турнирът е добър за мен, но все още чувстваме, че можехме да продължим напред. Дания не е непобедим отбор в никакъв случай“, допълни още нападателят.

Gulliver/GettyImages
58 снимки