Украйна и Англия трябва да определят последния полуфиналист на UEFA EURO 2020. Срещата е на стадио "Олимпико" в Рим и ще стартира в 22:00 часа. Може да я гледате на Gong.bg, както и да я следите минута по минута

Украйна съумя да се класира на тази фаза с щастлив гол в добавеното време срещу Швеция, а Англия се справи с Германия. Няма как да не определим футболистите на Гарет Саутгейт за фаворит в мача. Това е напълно справедливо с оглед показаното досега на шампионата, а и мненията на експертите говорят именно за това.

Английските медии не смятат, че тимът на Украйна е сериозна бариера по пътя към полуфиналите и вече се правят сметки, кой измежду Чехия и Дания е по-подходящ съперник за мача на 7 юли. Дали това подценяване няма да се окаже в полза на Украйна.

Трябва да се отбележи, че до този етап на турнира Англия продължава без допуснат гол, а Украйна е на обратния полюс - допуска гол във всеки един мач. Все пак във футбола има и сензации, а отборът на Шевченко ще се опита да направи точно това, да изненада съперника.

Вероятни състави:

Украйна: Бущан, Караваев, Забарни, Кривцов, Матвиенко, Зинченко, Степаненко, Сидорчук, Шапаренко, Ярмоленко, Яремчук

Англия: Пикфорд, Уокър, Магуайър, Стоунс, Шоу, Филипс, Райс, Фоудън, Грийлиш, Стърлинг, Кейн

съдия: Феликс Брих

Прогноза: 0:2