Невероятните изяви на английски клубове в Шампионската лига и на националния отбор на Европейското първенство потвърждават, че Англия сега преживява един от най-добрите периоди в своята футболна история. Това каза старши треньорът на Украйна Андрий Шевченко преди четвъртфиналния мач срещу Англия утре в Рим.

89 снимки

"Видяхме невероятни резултати за английските клубове в Шампионската лига. Мисля, че Англия преминава през един от най-добрите периоди в своята футболна история. Виждаме огромната работа, която е свършил селекционерът на Англия Гарет Саутгейт. Затова прекрасно разбираме колко е труден този съперник и колко труден ще бъде този мач за нас", коментира Шeвченко.

Селекционерът добави, че се надява италианските фенове да "застанат зад Украйна".

"Мисля, че Украйна заслужава симпатията на феновете за това, че играем добре и футболистите дават всичко от себе си на този турнир. Утре на стадиона ще видим кой кого ще подкрепи", добави Шевченко.

Украйна ще трябва да изиграе "мача на живота си" срещу Англия в Рим, заяви защитникът Александър Зинченко.

Бранителят играе за английския шампион Манчестър Сити, а утре ще излезе срещу съотборниците си в клуба Кайл Уокър и Джон Стоунс.

"Мисля, че цифрите говорят сами за себе си. Фактът, че Англия все още не е допуснала гол показва, че са много солидни в защита. Уокър и Стоунс имаха невероятен сезон със Сити. Няма да е лесно да ги преодолеем. Но на този етап от турнира всичко е възможно. Осъзнаваме, че за да спечелим този мач ще трябва да изиграем най-добрата среща в живота си", коментира Зинченко.