Треньорът на Рома Жозе Моуриньо смята, че отпадането на Франция от UEFA EURO 2020 е пълен провал. Според него "петлите" са започнали да се забавляват още по време на редовното време и това е главната причина за изравнителния гол на Швейцария. Португалецът е категоричен, че селекционерът Диди Дешан също носи голяма вина заради  смяната на Гризман.
„Мисля, че това е огромен провал за Франция. Страхотни играчи, страхотен отбор, много добър треньор, традиции.  Но Швейцария, където няма звезди, беше отбор. Селекционерът Петкович свърши невероятна работа - от отбор, който трудно се класираше за финалите на големите първенства, той направи така, че да достигне до финалните етапи на световното и европейското първенство.
 
Мисля, че подходът на Швейцария беше да се бие докрай и да напусне с гордо вдигната глава, ако загуби. Също така мисля, че Франция започва да се забавлява още на терена. Това се прави след мача, а не по време на него“, каза Моуриньо.
 
Той не пропусна да "захапе" и Дешан. 
 
"Когато играеш мач, в който има възможност да се стигне до продължения, трябва да си много внимателен със смените. Когато в 89-ата минута вадиш един от най-добрите си футболисти в лицето на Гризман, който игра невероятно добре, и има вероятност да се стигне до продължения, това е голям риск. Правиш тази смяна, стига се до равенството в добавеното време на мача и идват продължения. Тогава ти идва да се застреляш, защото си останал без Гризман за продълженията. След това нямаш и късмет, тъй като Бензема се контузи. В нито един момент Франция не изглеждаше като отбор, който може да спечели в продълженията. Сигурен съм, че Дешан още тогава усети, че е направил грешка, но това може да се случи на всеки“, коментира Моуриньо.