Нападателят на Испания Арваро Мората повдигна темата за депресията, която е все по-актуална във футбола. Той призна, че често говори с психолога на отбора и това му помага да излиза от трудни ситуации. Мората беше засипан от критики, след като пропусна да вкара срещу Швеция (0:0) от изгодна позиция в в първия мач на "ла фурия" на UEFA EURO 2020.
 
"Работя да бъда в националния отбор от 17-годишен. Наясно съм, че не може всички да ме харесват и трябва да приемам критики. Но не смятам пропуска срещу Швеция за сериозен провал, защото и вратарят на съперника се намеси страхотно. Нормално е от мен да се изискват голове и ще дам 200% от себе си в следващите мачове.
 
Психологията е много важна част от всяка професия, не само от футбола. Говоря много с Хоакин Валдес, нашият психолог, и това ми помага. Според мен тревожността и депресията не получават вниманието, което заслужават. Насърчавам хората, страдащи от тях, да потърсят специализирано лечение”, каза испанецът.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.