Испания се изправя срещу Полша в мач от група Е на UEFA EURO 2020. Двубоят стартира в 22:00 часа в Севиля и може за го гледте пряко в Gong.bg, както и по DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2.
 
 
Срещата е много важна и за двата отбора, които не успяха да спечелят първите си мачове в групата. Очертава се сблъсък на живот и смърт, тъй като евентуална загуба ще означава в голяма степен край на надеждите за класиране за следващата фаза. 
 
Полша разочарова на старта и загуби с 1:2 от Словакия в мач, който беше сочен за фаворити. Испания също разочарова и завърши 0:0 с Швеция в първия си двубой. Статистиката между двата отбора е в полза на "Ла Фурия” - 8 победи, 1 равенство и 1 загуба.
 
 
В Полша основният проблем е отсъствието на наказания Гжегож Криховяк, който получи червен картон в срещата със Словакия. Очаква се да го замести Якуб Модер.
 
Селекционерът на Испания Луис Енрике устрои трогателно посрещане на влетелия изневиделица в групата за дуела с „дружината“ титулярен капитан Серхио Бускетс. Както е известно, 32-годишният звезден халф на Барселона бе изолиран заради коноравирус и заради заразата бе отписан за срещата с Левандовски и компания. Изведнъж обаче се оказа, че е дал отрицателен тест, и ще бъде с тима в Севиля.