Националният селекционер на Испания Луис Енрике бе видимо в лошо настроение след отпадането на полуфинала на UEFA EURO 2020. Въпреки това обаче се постара да бъде обективен и да даде коректната оценка на случилото се.

Испания отпадна след изпълнение на дузпи на полуфинала, след като редовното време и продълженията завършиха при 1:1.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Ако се налага да сложа оценки на играчите си, мисля трябва да бъде отличен за всички. Мисля, че играхме великолепно. Претенции нямам - само похвали. Дали щеше да бъде по-зле или по-добре с играчите, които ги нямаше днес в състава? Трудно е да се каже. В моя отбор са играчи, които се намират в конкретния момент в пика на формата си. И така ще бъде винаги. Бих искал да отида на Световното първенство в Катар с толкова силен отбор, какъвто имаме днес. Но кой знае какво ще се случи?", коментира той.

"В професионалния спорт всички ние трябва да се научим да побеждаваме и достойно да губим. Затова искам да поздравя Италия за успеха. Ще се приберем в Испания с ясното съзнание, че сме били един от най-силните отбори на този турнир", добави Луис Енрике.

Нямаше как да бъде пропуснат и момента с Алваро Мората, който е критикуван от публика и журналисти, а също така и семейството му е под напрежение заради постоянни заплахи и съобщения.

"Той има проблем с тези неща. Имаше и малка мускулна болка преди мача. Но сам поиска да изпълни дузпа и това говори достатъчно за характера му. Разбира се, че ще уважа искането му, защото аз съм го подкрепял винаги и ще продължа да го правя. Алваро преживя много трудни моменти по време на целия турнир. В мача с Италия обаче беше брилянтен, създаде много несигурност в италианските редици, вкара, беше отличен. Не успях да го видя веднага след мача, защото той отиде на допинг контрол".

"Казах в началото, че сме един от осемте отбора, които могат да спечелят титлата, не съм сгрешил за това. Ако трябва да се върна в училище ще им пиша за представянето 6 минус. Ако бяхме спечелили титлата, 6 плюс. Говорихме за това как бихме искали да играем на Европейско първенство в продължение на много месеци и играчите го показаха, така че нямам оплаквания. Показахме, че сме отбор и ще продължим да правим тези неща като един отбор", приключи Енрике.