20 000 шотландци от така наречената Тартан Арми ще атакуват днес Лондон, за да се опитат да гледат по някакъв начин Битката за Британия срещу Англия на „Уембли“. Към тях ще се прибавят и още други хиляди техни сънародници, които живеят в и около столицата на Обединеното кралство. Билети за мача обаче имат едва 2800 от тях, което ще принуди другите да гледат мача в някой от фензоните.

Именно заради тях полицията в Лондон от вчера е вдигната на крак, защото шотландците искат да се съберат на едно място, а не в подготвени от УЕФА зони. Причината е, че те не искат да се събират заедно с местни запалянковци, което, разбира се, може да доведе до стълкновения.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Днес цял Лондон на практика ще бъде поставен в извънредно положение, а край „Уембли“ ще бъде издигнат истински стоманен обръч от полицаи и техника. Ще има и сериозно количество конна полиция.

Целият район около митичния стадион ще бъде отцепен, като ще до съоръжението ще бъдат допускани само хора с билети, като общият им брой ще е 22 500. Сред полицията има сериозни опасения, че шотландци може да проникнат в сектори за англичани, тъй като вероятно ще се сдобият с билети от различни сайтове.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.