Звездата на италианския Лацио Чиро Имобиле заяви, че старши треньора на тима Симоне Индзаги е страхотен тактик. Италианецът даде продължително интервю за „Il Corriere dello Sport“ по различни теми и говори за това как коронавирусът се отразява на живота му в Италия.

„Много е трудно да тренираш у дома, защото се оказваш, че работиш сам. Толкова ми липсва топката, моите съотборници, мачовете, забавлението от нашата работа“, започна Имобиле пред „The ​​Roman Daily“.

„Сложно е, но се опитваме да направим всичко възможно, защото трябва да поддържаме форма по някакъв начин. От време на време тичам на терасата. От време на време играя с топка, тази, която донесох вкъщи, след като вкарах хеттрика срещу Сампдория, и започвам да дриблирам, но не едно и също нещо като не трениорвка“.

Лацио прави страхотен сезон под ръководството на Симоне Инзаги, а нападателят е на мнение, че той е идеалният треньор за тима.

„Той е страхотен италианските тактик. Освен това продължава да изучава видеоклипове, за да се подготви за мачовете. Той донесе повече движение и динамика в тренировките, по-малко атлетична работа без топката. Той стана треньор с европейски перспективи", сподели още бившият футболист на Торино и Борусия Дортмунд.

Евро 2020 беше официално отложено тази седмица и според Имобиле това е било правилното решение.

„Отлагането на турнира за 2021 година беше болезнен избор, но при спирането на първенствата бе трудно да се запази времето на турнира. Щеше да има твърде много мачове. Съжалявам, защото през последните две години се подготвихме добре с Роберто Манчини. Най-голямото ми съжаление за Италия е, че не стигнахме до Световното първенство през 2018 година. Въпреки това все още имаме Европейско първенство, за да се реваншираме", каза още Имобиле.

Нападателят беше попитан и кой гол смята, че е най-красивия в кариерата му за „римските орли“.

„Ако трябваше да избера, това щеше да е голът срещу Милан на „Сан Сиро“ по-рано този сезон. Хареса ми не само заради това, че е постигнал целта си, но беше и красиво изпълнение".