Нападателят на Лацио Чиро Имобиле апелира към феновете на клуба да останат по домовете си заради продължаващата пандемия от коронавирус. Той даде продължително интервю за „Il Corriere dello Sport“ за това как протича животът му, откакто в Италия влезе под карантина преди почти две седмици.

"Призовавам нашите фенове да седят у дома", каза Имобиле пред вестника.

„Трябва да стискаме зъби и скоро ще се видим отново. Убеден съм в това, че ще се върнем, за да се прегърнем един друг, да споделим моменти, добри или лоши, но ще излезем от тази ситуация. Сега обаче трябва да останем вкъщи със семействата си и да се възползваме от това, дори и моментът да е труден. На много хора им се е налагало да затворят бизнеса си или да рискуват да загубят работата си заради вируса“, продължи италианецът.

„Първата ми мисъл, след като се събудя и закуся сега е домашната работа на дъщерите ми, Джорджия и Микаела. След това тренирам, избирайки дали да го правя сутрин или следобед. Понякога дори правя две сесии на ден. Обикновено със семейството гледаме филми, друг път играем видео игри. След вечеря играем на някои настолни игри. Животът продължава така. Малко бавно за нас футболистите, но известното време, прекарано със семейството е красивата, положителната страна на ситуацията. През сезона не сме много често у дома заедно, сега имаме повече време и разликата е очевидна", сподели още Имобиле.