Англия демонстрираха фантастичен футбол в четвъртфиналната среща на UEFA EURO 2020 срещу Украйна, заяви селекционерът на английския национален отбор Гарет Саутгейт. Вчера "трите лъва" разгромиха Украйна с 4:0 в Рим.

61 снимки

"Играчите показаха фантастичен футбол. И това се отнася не само за футболистите, които се появиха от първите минути, но и за тези, които влязоха резерви. Те запазиха динамиката на мача", заяви Саутгейт.

"Всъщност мисля и за играчите, които оставих извън състава и които не се появиха на терена. Те са огромна част от това, което правим. Толкова е трудно да поддържаме такъв състав ангажиран, щастлив, чувстващ се оценен. И все пак тези момчета бяха феноменални в това как се жертват за отбора. Ние сме на полуфиналите заради този дух. Разбира се, качеството на играта ни е важно, но видях, че много нации отпадат, защото нямат духа на тези момчета", добави още той.

Англия ще играе за трети път на полуфиналите на Европейско първенство. През 1968 и 1996 година британците не успяват да стигнат до финала и печелят бронзови медали. Англия е единственият отбор, който е спечелил Мондиала през 1966-а, без да има титла от Европейското първенство. На Мондиал 2018 в Русия британците заеха четвърто място.

"Радвам се, че имаме възможността да постигнем резултати, които за пореден път поставиха страната ни на футболната карта", каза селекционерът на Англия.

На полуфиналите на 7 юли Англия ще играе срещу Дания.

"Знаем какъв отбор е Дания и те доказаха това на този турнир. Качиха се на вълната от емоции след случилото се с Кристиан Ериксен. Ще бъде фантастичен мач. Имаме повече опит в тези двубои като отбор и индивидуално играчите също имат опит в тези мачове на клубно ниво, така че трябва да го използваме в сряда вечер", каза Саутгейт.

"Предстои ни още дълъг път. Преди края на мача тази вечер вече мислех за следващото предизвикателство. Това е ново за нас, никога не сме били на финал на Европейско първенство и това е още една възможност да влезем в историята", добави още селекционерът.