Старши треньорът на националния отбор на Португалия по футбол Фернандо Сантош заяви, че има огромно разочарование в отбора заради отпадането на осминафиналите на UEFA EURO 2020. На пресконференцията след мача с Белгия той разкри, че играчите трудно приемат загубата и плачат в съблекалнята.
 
Защитаващите титлата си иберийци отстъпиха с 0:1 от Белгия, въпреки че доминираха през по-голямата част от срещата, удариха греда и отправиха 24 удара към вратата на съперника срещу едва 6 на белгийците.
 
"Топката просто не искаше да влезе във вратата им. Чувстваме се разочаровани и тъжни. Играчите плачат в съблекалнята, както предполагам и повечето португалци пред телевизорите. Момчетата дадоха всичко от себе си, работиха здраво. Но това е футболът. Белгия ни победи с един точен удар.
 
Искахме, търсехме и вярвахме в победата до края. Знаехме, че ако спечелим тази среща, отново можем да стигнем до финала. Но във футбола не винаги справедливостта тържествува. Или вкарваш, или ти вкарват. За нещастие в този мач ние получихме гол и не успяхме да го върнем. Футболистите направиха всичко, за да зарадват португалските фенове. Не победихме, въпреки че заслужавахме", коментира Сантош.