Селекционерът на световния шампион по футбол Франция – Дидие Дешан, окачестви поражението на своите момчета с 0:2 от Турция в квалификациите за Евро 2020 като „шамар през лицето”.

В Коня южните ни съседи постигнаха своята първа победа над „петлите” в исторически план чрез попаденията на Каан Айхан и Ченгиз Юндер през първото полувреме. Така в група H именно те са лидери, като имат аванс от 3 точки пред французите.

Дешан заяви, че неговите възпитаници са длъжни да покажат реакция срещу Андора в сряда вечер, след като не успяха да запишат нито един точен изстрел към вратата на турците. „Когато отборът играе по такъв начин, няма нищо позитивно, което да извлечеш”, коментира наставникът.

„Съвсем не бяхме на ниво и дори да сме световни шампиони, ако играем по този начин, значи няма надежда.”

Много негативи се изляха спрямо една от звездите на отбора – Килиан Мбапе, който се „отчете” с 22 загубени топки, негов абсолютен антирекорд за националния отбор. Дешан обаче отказа да отправя индивидуални критики и подчерта, че не е доволен като цяло от отбора си. „Получихме добър шамар през лицето. Трябва да го анализираме, идва друг мач след три дни”, каза треньорът.

„Нищо повече не мога да добавя, освен да поздравя Турция, а ние да се върнем към базовите неща в играта”, завърши Дешан.