Дидие Дешан ще остане начело на Франция, пише ESPN. След шокиращото отпадане от Швейцария още на 1/8-финала на UEFA EURO 2020 се смяташе, че селекционерът е заложен на дузпата и е въпрос на дни да се стигне до раздяла. 
 
Следващата седмица Дешан ще се срещне с президента на Френската футболна федерация Ноел Льо Грает, но вече е ясно, че желанието и на двамата е треньорът да остане начело на френския национален отбор. Договорът на Дешан е до декември 2022 г., но още преди еврофиналите беше обсъждана възможността той да бъде удължен до юли 2024 г. Показателно е, че след отпадането от Швейцария, Дешан казал на играчите, че ще се видят през септември, когато са квалификациите за Мондиал 2022 срещу Босна и Херцеговина, Украйна и Финландия.
 
"Ще си поговорим с Дешан за случилото се. Отборът имаше поставена цел и тя беше полуфинал. Не успяхме, но той се справи толкова добре много пъти преди това. Не съм мислил за бъдещето му", каза Льо Грает пред L'Equipe.
 
52-годишният Дешан е начело на Франция от 2012 г. Под негово ръководство "петлите" стигнаха до четвъртфиналите на Мондиал 2014, финала на Евро 2016 и спечелиха Мондиал 2018.