Треньорът на френския национален отбор Дидие Дешан сподели, че полузащитникът на Челси Н'Голо Канте е бил изваден от стартовия състав на Франция като предпазна мярка, а не заради травма. 

Канте беше записан в стартовия състав на състава на Франция за гостуването на Исландия от пореден двубой от квалификациите по пътя за Евро 2020. По-късно обаче се разбра, че той е оттеглен от състава и вместо него влезе халфа на Тотнъм Муса Сисоко. 

В пресконференцията си след двубоя треньорът на световните шампиони побърза да успокои феновете на Челси, че става дума само за предпазна мярка. 

"Той получи болки в адукторите. Не се чувстваше достатъчно комфортно, за да вземе участие в срещата", започна френският специалист. 

"Взех решението да извадя Канте, защото можеше само да влоша ситуацията. Знаех, че Муса ще е на линия, ако има нужда от него". 

"Смятам, че положението не е сериозно и е възможно да играе срещу Турция. Въпреки това обаче на този етап не мога да дам изчерпателен отговор на въпроса", завърши Дешан.