Селекционерът на Нидерландия - Франк де Бур, призна, че в навечерието на мача срещу Украйна отборът е преминал през куп емоции, след като всички са видели как Кристиан Ериксен получи сърдечен арест по време на мача между Дания и Финландия от UEFA EURO 2020

„Трябваше да напусна стаята“, каза Де Бур, който бе треньор на Ериксен в Аякс.

„Работих в продължение на пет години Кристиан и в моя отбор има играчи, които все още играят с него или са имали добра връзка с него, когато той беше в Аякс. Снощи преминахме през цялата емоционална гама. Бяхме планирали да проведем тактическа среща, но трябваше да я отложим, защото след случилото се на никой не му се говореше за футбол“, добави селекционерът на Нидерландия.

Защитникът Дейли Блинд пък не можа да сдържи сълзите си, когато беше заменен през второто полувреме. Блинд бе съотборник на Ериксен в Аякс. Защитникът претърпя сърдечна операция през декември 2019 година, след като беше диагностициран с миокардит, възпаление на сърдечния мускул. Оттогава той играе с дефибрилатор на сърцето.

„Дейли беше много емоционален, защото и той имаше някои проблеми със сърцето. А и Кристиан е един от най-добрите му приятели и е нормално да има много емоции, така че определено не ни беше лесно“, каза още Франк де Бур.