Нападателят на Олимпик Марсилия Марио Балотели предупреди италианските фенове, че те могат да подтикнат да отвърне глава от националния тим на своята родина. Супер Марио заяви, че обидите и негативното отношение по негов адрес може тотално да го отблъсне от „скуадра адзура”.

28-годишният футболист не попадна сред избраниците на селекционера Роберто Манчини за първите две квалификации за Евро 2020 срещу Финландия и Лихтенщайн. Причината е, че едва наскоро своенравният футболист преоткри головата си форма, след като през януари се раздели с Ница.

„Някога замисляли ли сте се – а това може и никога да не се случи, че един ден може да имате нужда от мен, а аз бих бил готов в степен, в каквато бях през последните 3 години, но заради някои от вас, които ме обиждат, клеветят и подценяват през годините, аз може да се окажа уморен емоционално и просто да откажа?”, запита Балотели в „Инстаграм”.

„Не съм робот, нито пък съм заразен или идиот… Много пъти не отговарям, за да избегна проблеми и ненужно напрежение, но чувам и виждам всичко. Нещата се натрупват и на мен също може да ми писне.”

„Просто ви моля да ме уважавате по същия начин, по който уважавам Италия и всичко ще бъде наред… Не очаквам да бранен или считан за феномен, но ви гарантирам, че можете да извлечете най-доброто от мен с уважение, защото не съм сторил нищо, с което да заслужа тъкмо обратното. Затова апелирам: бъдете добри, преди да започнете да предявявате претенции”, добави Балотели.

Нападателят има 36 мача за Италия и 14 попадения.