Отборът на Словения успя да надвие Израел в инфарктен мач с 3:2 след гол в продълженията на двубоя в мач от група G на европейските квалификации за Евро 2020. 

Словенците поведоха чрез гол на Бенямин Вербич в края на първата част, но в началото на второто полувреме Израел направи пълен обрат с голове на Бибрас Натхо в 50-та и на Еран Захави в 62-та минта. Домакините обаче не се предадоха и на свой ред направиха нов пълен ремонт. Първо бившият нападател на Лудогорец Роман Безяк изравни в 66-та минута, а Вербич отбеляза победния гол в 91-та минута, за да оформи крайното 3:2. 

В друг двубой от същата група Северна Македония постигна безпроблемен успех като гост на Латвия с 2:0. Головете за съседите ни отблеязаха неостаряващия Горан Пандев и халфа на испанския Леванте Енис Бадри в 14-та и 17-та минута. 

В група I Русия трябваше да потрепери до последните минути, за да си осигури минимален успех срещу Казахстан. Победният гол отбеляза Марио Фернандес в 89-та минута след асистенция на Александър Головен. Кипър, от своя страна, очаквано разгроми пълния аутсайдер Сан Марино с 4:0 като гост. Два гола за кипърците отбеляза Йоанис Кусулос, като с по един се отчетоха Фотис Папулис и Костакис Артиматас. 

В късния двубой от Група E Словакия постигна жизнено важна победа с 2:1 като гост на Унгария. Словаците поведоха с гол на Роберт Мак в 40-та минута. Унгарците бързо се върнаха в двубоя в началото на втората част след гол на Доминик Шобошлай в 50-та минута. Победният гол обаче пронадлежеше на Словакия и беше отбелязан от Роберт Боженик в 56-та минута на стадиона в Будапеща.