Отборът на Франция постигна трудна победа с 2:1 при домакинството на аутсайдера Молдова в двубой от 9-тия кръг на група H. Вадим Рата откри резултата в 9-та минута за гостите, преди Рафаел Варан в 35-та и Оливие Жиру в 77-та минута да направят обрата за отбора на Дидие Дешам пълен. 

Молдова шокира публиката по трибуните на "Парк дьо Пренс" рано в мача. В 9-та минута централният бранител на домакините Клеман Ленгле допусна фрапантна серия от грешка при опит да върне топката към вратаря Стив Манданда, за да може напапдателят Вадим Рата да открадне кълбото и да го плъзне край стража на Марсилия за 1:0. 

Голът, разбира се, беше последван от бурен натиск на Франция. С пропуски се отчетоха Антоан Гризман, Килиан Мбапе и Оливие Жиру, като само добрите намеси на Алексей Кошелев задържаха резултата в позла на гостите. 

Все пак в 35-та минута съпротивата на Молдова беше препарирана. След центриране от свободен удар на Антоан Гризман Рафаел Варан скочи най-високо, за да се възползва от увисването на молдовския страж и да изравни резултата. 

През втората част играта на момчетата на Дидие Дешам продължи да не върви, но все пак те намериха пътя към пълния обрат в 77-та минута. След грубо нарушение в наказателното поле срещу Люка Дин съдията на срещата отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Оливие Жиру и таранът на Челси не сбърка, за да оформи крайното 2:1. 

Така Франция събра актив от 22 точки и по този начин си осигури и математически мястото за европейските финали догодина. Молдова, от своя страна, останат с едва 3 пункта на последното място в групата. 

В другия двубой от групата, игран по същото време, Андора и Албания завъртяха зрелищно 2:2.