Тази вечер се изиграха мачовете от европейските квалификации в група А, където е и съставът на България. Англия победи Черна гора със 7:0  и си осигури класирането за Евро 2020, а Чехия съумя да обърне Косово с 2:1 и също си гарантира класиране на континенталния форум.

"Трите лъва" откриха рано резултата в двубоя. В 11-ата минута при отлична атака, топката беше сервирана на Алекс Окслейд-Чембърлейн и той с диагонален удар не остави шансове на вратаря на черногорците. В 18-ата минута отново се наложи на вратаря на Левски Миятович да вади топката от мрежата си, след като Кейн с глава се разписа, засичайки центриране от Чилуел след добре изпълнен пряк свободен удар.

Хари Кейн реализира втория си гол в мача, след като наказа Миятович в 24-ата минута на двубоя, за да направи резултата 3:0. В 30-ата минута на двубоя Рашфорд направи резултата 4:0 след далечен удар. В 37-ата минута головата фиеста на Кейн продължи и той отново се разписа във вратата на Черна гора.

В 66-ата минута на двубоя резултатът набъбна на 6:0 за Англия след автогол на Шофранац, след като играчът на черногорците неспасяемо матира Миятович. Тами Абрахам направи резултата 7:0 с гол в 84-ата минута на мача.

С тази побеза Англия събра 18 точки и се класира за първенството.

Чехия победи Косово с 2:1, след като изоставаше с 0:1. Две попадения на Крал в 70-ата и 79-ата минута направиха разликата. С този успех Чехия също си осигури място на форума с актив от 15 точки и преди гостуването на България в неделя.

Третото място в класирането е за Косово с 11, четвъртото е за Черна гора с 3 точки, колкото има и България с 3.