Тимът на Германия разгроми с 6:1 Северна Ирландия в последния си двубой от група С на европейските квалификации. По този начин „маншафтът“ завършва на първа позиция с актив от 21 точки.

Изненадващо Майкъл Смит откри за гостите още в седмата минута, който се разписа след хубав удар извън наказателното поле.

До полувремето обаче домакините обърнаха резултата. В 19-ата Серж Гнабри изравни, след като получи пас от Йонас Хектор в наказателното поле и обръщайки се нанесе страховит изстрел – 1:1.

Две минути преди края на първата част Леон Грорецка донесе обрата. Отново Хектор центрира отляво в пеналтерията, където Гнабри се размина с топката, но пък Горецка подложи крак и тя се удари в гредата и влезе за 2:1.

През втората част на терена имаше само един отбор и логично паднаха още голове във вратата на гостите.

120 секунди след подновяването на играта Лукас Клостерман бе изведен добре в наказателното поле и върна топката за Гнабри, който с плътен изстрел по тревата намери далечния ъгъл на вратаря Бейли Пийкок-Фарел.

В 60-ата минута Гнабри оформи своя хеттрик. Юлиан Брандт изведе отлично в коридор играчът на Байерн Мюнхен, който се справи с Том Фланаган и елегантно пусна топката покрай вратаря за 4:1.

В 73-ата минута една рикоширала топка попадна в краката на Горецка, който нанесе силен изстрел от дъгата на наказателното поле и намери долния десен ъгъл на вратаря Пийкок-Фарел.

В добавеното време на срещата и Юлиан Брандт записа името си сред голмайсторите. Той получи добро подаване от Тони Кроос, напредна и влезе в наказателното поле отляво и шутира силно в горния ляв ъгъл на вратаря, за да оформи крайния резултат от 6:1.