Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич по собствено желание е останал извън сметките на селекционера Златко Далич за предстоящите евроквалификации срещу Словакия и Азербайджан. Това разкри треньорът на „шахматистите”, който обясни, че приключването на трансферния прозорец е главната причина.

По думите на Далич 31-годишният Ракитич е пожелал личен разговор, в който го уведомил, че бъдещето му клубно ниво не е съвсем сигурно и по тази причина не се чувства готов да представлява родината си. На този етап не се знае дали след приключването на летния пазар в Испания в 1 часа тази нощ играчът няма да промени своето решение.

До голяма степен съдбата на плеймейкъра е обвързана с бъдещето на Неймар да Силва, тъй като Ракитич беше включен от Барселона като част от последното предложение до Пари Сен Жермен за привличането на бразилеца. В същото време Ювентус също проявява интерес към него, а самият играч вече не е убеден, че се ползва с доверието на наставника Ернесто Валверде.

„Говорих с Ракитич, който все още не е разрешил бъдещето си в своя клуб и на този етап не е готов да играе за националния тим”, коментира Далич.