Уелс стартира много добре похода си към UEFA EURO 2020 и записа победа на своя старт за евроквалификациите над Словакия след победа с 1:0 в Кардиф. Единственият гол дойде в петата минута, когато Даниъл Джеймс порази целта и в крайна сметка той се оказа достатъчен, за да може „драконите” да спечелят три точки в актива си.

Предвождан в нападението от звездата Гарет Бейл домакините стигнаха до преднина след само пет минути игра. Тогава защитникът на Суонси Сити Даниъл Джеймс наказа грешка в защитата на словаците и откри резултата.

След 21 минути игра Дейвид Бруукс направи добър рейд с топката, но ударът му от границата на наказателното поле премина край левия страничен стълб. В 39-ата пък отново Бруукс изтормози отрбаната на гостите, но ударът му прелетя отново встрани за негов малшанс.

Втората част стартира по-силно за Словакия, като Алберт Руснак бе оставен непокрит в наказателното поле, но ударът му бе в обсега на Уейн Хенеси, който улови.

В 61-ата минута Хари Уилсън отправи превъзходен удар, но мерникът му изневери и резултатът на „Милениум Стейдиъм” се запази. Малко по-късно отново футболистът на Дарби Каути имаше чудесен шанс да удвои отблизо, но Мартин Дубравка се намеси и спаси гола. Шест минути преди края на редовното време в Кардиф пък Михал Дурис засече центриране с глава, но Хенеси направи добро спасяване. До края словаците опитаха да затруднят домакините, но силите не им стигнаха и победата остана на Острова.

Така Уелс зае третата позиция след първия си мач  група Е, като има три точки. Словакия остава втори със същия актив, но по-добра голова разлика, а лидер е Хърватия, който обаче ще играе с Унгария малко по-късно в неделния ден. Четвъртата позиция е за Азербайджан, а последен остава Унгария, като и двата отбора са с нула точки.