Голямата звезда на азербайджанския национален отбор Рашад Садихов подходи доста предпазливо, споделяйки очакванията си за предстоящия мач с България на старта на европейските квалификации. 

За разлика от всички останали играчи на тима, които демонстрираха изключително високо самочувствие, на моменти граничещо с надменност, защитникът беше дипломатичен. Според него, "лъвовете" са по-силният отбор и евентуална загуба от нас не бива да се изключва. 

"Всички сме наясно, че очакванията към нас утре са големи и това увеличава отговорността, а и напрежението върху нас. Съперникът е силен и има качествен състав. Може да се каже, че българите са по-силни от нас."

"На терена обаче трябва да покажем, че не е така. Надъхани сме и това си личи в тренировките, когато влизанията са безмилостни към всеки. И въпреки това, можем да загубим. Аз обаче искам до последно феновете да вярват в нас."

"Нека ни подкрепят докрай. А не до 60-та минута да дюдюкат и да искат оставки и след това, ако отбележим, да викат за нас. Важно е, че сме домакини и точно затова публиката трябва да е с нас от началото до края", сподели Садихов. 

Той беше разкъсан от критики в родината си за представянето си в мача с Русия, загубен с 0:4 преди няколко дни. Въпреки това, Садихов отново ще изведе тима на Азербайджан с капитанската лента. 

"Щом са ме критикували, явно е имало защо. Аз съм от хората, които не се притесняват от това и нося на критики. Как ще изглежда защитата ни, само треньорът знае. Ние обаче сме задължени да победим България, защото това е сред основните ни съперници за място на Европейското", сподели още капитанът на азерите.