Унгария е дала уникални футболисти на света, а сега в историята на този спорт в страната се записа вратарят на националния отбор Габор Кирали. В реванша срещу Норвегия от баражите за класиране за Евро 2016 той записа своя мач номер 101 за "маджарите". 

Така стражът се изравни на върха на класацията за играчите с най-много мачове за унгарците. С толкова е и великият Йожеф Божик, който ги е постигнал в периода 1947-1962 г. и беше част от незабравимото поколение на родината си. 

Кирали успя да направи това постижение в рамките на 17 години. Така в следващия мач, в който участва, той ще излезе начело на класирането. Желанието му е да участва на Евро 2016, а с изявите си доказа, че има място там. 

Следващият най-близо до вратаря в това класиране е вторият капитан на "маджарите" Роланд Юхаш. 32-годишният защитник има до момента 90 мача и със сигурност ще увеличи актива си. 

В Топ 10 на това подреждане има още двама активни унгарски футболисти. Това са нападателят Золтан Гера, който има 86 двубоя на сметката си, а десетката се затваря от Вилмош Ванчак с 80.