Нападателят на холандския национален отбор Робин ван Перси ще пропусне приятелския мач с Мексико в сряда, след като селекционерът на „лалетата“ Гуус Хидинк го обяви за не съвсем здрав.

31-годишният играч беше капитан на родината си по време на Мондиал 2014, когато тимът се пребори за третото място, ала сега ситуацията около холандците е доста по-деликатна зарада слабия старт в европейските квалификации. Тъкмо поради тази причина в Ниската земя не желаят да рискуват със здравето на своя лидер, който записа пълни 90 минути за Манчестър Юнайтед срещу Кристъл Палас през уикенда.

Очакванията са той да бъде на линия за важния мач срещу Латвия в неделя, но със сигурност пропуска двубоят със северноамериканците утре. Същата е съдбата на бранителя Бруно Мартинс Инди и халфа Жорди Класи. Инди пипна вирус и Холандия го отзова, като избра за заместник Джефри Брума. Поради травми по-рано от състава отпаднаха също Найджъл де Йонг и Дейви Клаасен, а на тяхно място дойдоха Лирой Фер и Люк де Йонг.

„Ван Перси не е съвсем здрав. Той тренира днес, но не участва на пълни обороти. Не мисял, че ще го използвам срещу Мексико“, обяви Хидинк.