В щаба на Холандия останаха изключително разочаровани от поражението с 0:2 от Ислания в квалификационен мач за Евро 2016. Селекционерът Гуус Хидинк и капитанът Робин ван Перси определиха поражението като болезнено.

Звездата на Суонси Сити Гилфи Сигурдсон беше големият герой, като вкара и двете попадения за знаменитата първа победа над този противник.

"Самоубихме се с ранния гол. Исландците пазеха много добре пространствата и обърнаха специално внимание върху Ариен Робен, който беше неутрализиран. Не, че го пазеха с трима или четирима души, но ние просто го затворихме от играта, като не успявахме да изграждаме собствените ни атаки. Ако не успееш да прелееш бързо в атака, то самото нападение е почти обречено“, сподели Хидинк, цитиран от БТА.

„Липсваше ни движение в халфовата линия и се наложи да играем ва банк. Сега остава да реагираме правилно и да анализираме мача без емоции", коментира още Гуус Хидинг.

В същото време капитанът на Холандия Робин ван Перси коментира: "Тази загуба е много болезнена. Исландците просто ни чакаха да сгрешим и ние го направихме. Това е техният стил на игра и ние знаехме това преди мача. Гуус е фантастичен треньор и съм сигурен, че ще заиграем по-добре. Работим усилено по този въпрос".

Група А:

1. Исландия - 9 точки

2. Чехия - 9 точки

3. Холандия - 3 точки

4. Латвия - 2 точки

5. Турция - 1 точка

6. Казахстан - 1 точка