Отборът на Украйна очаквано нямаше проблеми при домакинството си срещу Беларус в квалификациите за Евро 2016 в група С и победи с 3:1. Възпитаниците на Михайло Фоменко постигнаха четвърта победа в последните си 5 мача и показаха, че все още са в битката за челните две позиции. Двубоят в Лвов реално бе предрешен още преди почивката, когато украинците вкараха три безответни гола.

Още от началото на маса домакините наложиха преса по целия терен, която внесе допълнителна нервност в действията на белорусите и те сбъркаха фатално още в 7-ата минута. Вратарят Андрий Пятов изрита топката далеч напред, а Максим Володдко се размина с нея, за да може Андрей Кравец да се възползва и останал сам срещу Андрей Горбунов да стреля ниско за 1:0.

Натискът на домакините продължи и в 30-ата минута Андрий Ярмоленко удвои резултата. Вячеслав Шевчук изпрати добро центриране отляво, котео Горбунов изби далеч от Тарас Степаненко. Топката обаче стигна до Ярмоленко, който просто я добута в мрежата.

Нещата съвсем се влошиха за Беларус след още 10 минути, когато Сиваков спъна Кравец в наказателното поле и логично последва дузпа. Йевхен Коноплянка прати вратаря в грешната посока, за да направи преднината класическа – 3:0.

След почивката темпото в играта на домакините видимо спадна и Беларус стигна до почетен гол в 62-ата минута. Йевхен Хачериди закъсня с посягането си за топката в собственото наказателно поле и препъна Сергей Корниленко. Потърпевшият изпълни наказателния удар, като стреля мощно под гредата, за да не остави шансове на Пятов.

Единствената горчилка за Фоменко от двубоя дойде в неговото продължение, когато Денис Гармаш си изкара наивен втори жълт картон за симулация и бе изгонен.

Така с 15 точки Украйна се изравни с Испания в групата, но остава на трета позиция заради по-лошата си голова разлика. Лидер е тимът на Словакия с 18 пункта, докато Беларус остава четвърти с едва 4 точки.