Отборът на Уелс постигна важна победа по пътя си към Евро 2016. „Драконите“ записаха поредния си успех в квалификационна група B, побеждавайки тима на Израел с 3:0 като гост.

Головете за победителите реализираха Аарън Рамзи и звездата на Реал Мадрид Гарет Бейл, който се разписа на два пъти.

Така възпитаниците на селекционера Крис Коулман събраха актив от 11 точки след пет мача и оглавяват класирането. Уелс до този момент няма загуба, като до този момент имат записани три победи и две равенства. Израел е втори с девет точки, но и мач по-малко.

След равностойно първо полувреме и без много интересни ситуации пред двете врати, в продължението на частта Уелс все пак успя да вземе преднина. В голмайстор за гостите се превърна Аарън Рамзи, който с глава успя да прехвърли вратаря на домакините след подаване на Бейл.

Втората част започна кошмарно за футболистите на Израел. Още в 50-ата минута самият Гарет Бейл се разписа след перфектно изпълнение на пряк свободен удар. В следващата минута Ейтан Тиби получи втори жълт картон, оставяйки своите с човек по-малко. Именно същият футболист извърши нарушението за фаул, от който Бейл вкара, а Тиби получи първия си картон в мача.

Голът на Бейл бе под номер 8 за него в европейски квалификации, като по този начин изпревари легендата Йън Ръш, който има седем.

В 77-ата минута Гарет Бейл реши всичко в мача, вкарвайки второто си попадение. Аарън Рамзи проби отлично по-крилото, и след няколко финта срещу противникови играчи, подаде към своя партньор в атаката, който не сгреши от удобна позиция.

По-късно тази вечер са другите два мача от групата. Андора приема Босна и Херцеговина, докато Кипър гостува на Белгия. Независимо от резултатите в тях, Уелс ще остане на първото място в групата.