Отборът на Уелс изигра здрав приятелски мач срещу Холандия, но отсъпи с 2:3 в първата проверка след края на историческата си кампания по пътя към Евро 2016.

У дома „драконите“ за пореден път зарадваха феновете си, които все още празнуват историческото участие на европейски финали. Трябва да се отбележи, че уелсците бяха без доста от основните си фигури като Гарет Бейл, Аарън Рамзи, Хал Робсън-Кану и още други.

Домакините стартираха добре, но в 32-ата минута Бас Дост пусна към Робен, който продължи вдясно за Дарил Янмаат. Защитникът на Нюкасъл центрира перфектно, за да може Дост с глава да открие резултата.

Уелс изравни в добавеното време на продължението, когато получи дузпа заради игра с ръка на Терънс Конголо. С нейното изпълнение се зае Джо Алън, като Яспер Силесен отрази удара му, а кълбото отиде при Джо Ледли, който изравни с първия си гол за своята родина от 5 години насам.

В 55-ата минута холандците отново дръпнаха напред главно заради класата на Робен. Той получи от Куинси Проумс и се втурна в страхотен рейд отдясно, който завърши с премерен шут покрай Уейн Хенеси – 2:1.

Двадесет минути преди грая Уелс пак се върна в срещата. Джо Алън получи топката като част от късо разигран корнер и центрира, а Емир Хюз с глава наказа отбраната на „лалетата“.

И двата отбора имаха шансове да си тръгнат с победата, като холандците се възползваха от един такъв в 81-ата минута. Крилото на Байерн Мюнхен се справи отлично с резервния вратар Оуейн Фон Уилямс и оформи крайното 3:2 за Холандия.