Страхът от пистолета е по-голям от любовта към националния отбор. До такъв извод стига вестник „Билд“, който разкрива шокираща история за причината, поради която играчите на Байер Леверкузен Юмер Топрак и Хакан Чалханоглу не се присъединиха към турския национален отбор за квалификациите срещу Чехия и Литва. Двамата бяха повикани, но си останаха в Леверкузен като официалната причина е, че имат мускулни проблеми.

Турският всекидневник „Фанатик“ разкри истинската причина, която изглежда е съотборникът им в националния отбор Гьокхан Торе, който изненадващо бе повикан отново в селекцията на южната ни съседка.

След световната квалификация на турците срещу Холандия през октомври 2013-а, Торе е нахлул в хотела на отбора заедно с приятели като турските вестници информират, че Чалханоглу и Топрак са били заплашвани с пистолет от групичката в своята хотелска стая.

В Турция също са много изненадани от повиквателната за Торе, тъй като след инцидента националният селекционер Фатих Терим бе казал: Този никога повече няма да бъде повикан“.