Капитанът на хърватския национален отбор по футбол Дарио Сърна обяви, че Европейското първенство по футбол това лято е последен турнир за него с националната фланелка. 

"Определено Евро 2016 е моят последен турнир с националния отбор. Искам да постигна нещо наистина голямо с националния отбор и след това ще се концентрирам върху изявите си само за Шахтьор (Донецк), коментира Сърна в интервю за Спортске новости. Най-много искам да завърша кариерата си с Шахтьор на Донбас Арена, защото това е моят град, това е моят стадион, това е моят живот. 

"На Евро 2016 смятам, че на хартия нашият отбор е един от изявените 3-4 фаворита за титлата, но всички отбори ще бъдат гладни за успехи. Преди четири години бяхме на косъм от победа срещу Испания, но допуснахме гол в 88-ата минута и след това знаете историята. Имаме тежка група, но смятам, че до четвъртфинал може да стигнем, коментира още Сърна. 

Хърватите, които излязоха 2-и в нашата квалификационна група Н трябва да се борят с отборите на Испания, Чехия и Турция в група D. 

33-годишният защитник има 127 мача и 21 гола за националния отбор на страната си, а логичният въпрос е какво смята да прави след края на футболната си кариера. 

"Много се надявам, че и кариерата ми като треньор ще бъде поне толкова успешна, колкото и като футболист. От миналата година имам лиценз А на УЕФА. Но няма да почвам треньорска работа преди да взема УЕФА Про, разкри Сърна плановете си за бъдещето. /БТА