След загубата с 0:2 от Норвегия в квалификационен мач за европейско първенство президентът на Хърватския футболен съюз Давор Шукер заяви пред хърватски журналисти, че съдбата на селекцонера Нико Ковач ще се решава в сряда, когато е редовното събрание на Изпълкома на местната федерация. 

"Преди пътуванията в Баку и Осло се надявахме, че ще се върнем с френска виза. Провалихме се, но все още всичко не е решено. Имаме шансове за класиране, а да не забравяме - историята показва, че често на големи първенства сме отивали след репешажи. Недейте сега да ме питате дали селекционерът ще бъде сменен, в сряда имаме редовно заседание на Изпълнителния комитет, всичко ще анализираме и тогава ще решим", сподели Шукер. 

На въпрос "Можете ли сега да кажете, че селекционерът Нико Ковач ще остане на пейката и след сряда?", президентът на съюза Давор Шукер отговори: "Дайте ни малко време, сега сме развълнувани и тъжни. Не искам да правя големи изявления. Работата на селекционера на националния отбор е до постигне добър резултат. В сряда ще бъдем по-умни, сега най-важното е да си осигуриме класиране за Евро, Хърватия трябва да отиде във Франция"./БТА